Aroma Touch

De AromaTouch techniek is een klinische benadering om essentiële oliën toe te passen. Het lijkt op een ontspanningsmassage maar mag daar toch niet toe gerekend worden. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale* contactpunten van de rug tot aan de voeten. Het is ook mogelijk de techniek alleen op de handen toe te passen.

De Aroma Touch Techniek heeft ten doel het sympathische en parasympatische zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen (homeostase).

Deze techniek is ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën.

De AromaTouch techniek bevordert het welzijn door het verminderen van fysieke en emotionele stressoren en geeft ondersteuning aan een gezond functionerend autonoom stelsel. Het is zowel eenvoudig als intuïtief toe te passen en maakt gebruik van gecertificeerde essentiële oliën van het vooraanstaande merk doTerra voor een ongeëvenaarde ervaring voor de ontvanger.

De AromaTouch techniek omvat 4 primaire stappen:

  • stress vermindering

  • verbetering van immuunsysteem

  • vermindering van ontstekingsreacties

  • homeostase


Elke stap in het proces omvat twee essentiële oliën, een enkelvoudige olie en/of een gemengde olie, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gezond emotioneel en fysiologisch functioneren. De techniek duurt ca. 50 minuten per behandeling en is geschikt voor iedereen.

*) visceraal punt = een punt dat een relatie heeft met de ingewanden


Aanvullende informatie:

Aromatherapie valt onder de natuurgeneeskunde en is een duizenden jaren oude wetenschap gebaseerd op de veelzijdige krachten van 100% natuurlijke etherische oliën. Ik pas het uitsluitend uitwendig toe. Inhalatie is ook een prima manier om te werken met de essentiële oliën, geur is immers een zeer krachtig middel dat direct werkt op de Amygdala (of Pijnappelklier die zich midden in de hersenen bevindt) en daarmee herinneringen kan oproepen. Aromatherapie kan dan ook goed ingezet worden bij bijvoorbeeld coaching en hypnose.

Echter, naar mijn mening zijn essentiële oliën veel te krachtig om ingenomen te worden: ze kunnen bijvoorbeeld voor spijsverteringsproblemen zorgen. Je moet dus wel heel goed weten wat je doet en dit vereist ook zeker uitgebreide, specialistische kennis. Ik doe het zelf in ieder geval liever niet.

Niet alleen de heerlijke geur van de etherische oliën, maar ook hun krachtige helende eigenschappen hebben een diepe werking op lichaam en geest. Door middel van bijvoorbeeld massages, body-wraps, verdampen en inhalatie komen specifieke stoffen het lichaam binnen om te werken op bepaalde lichaamsdelen en/of organen.

Aromatherapie is voor iedereen geschikt: baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen. Ze biedt ondersteuning en herstel bij allerlei uiteenlopende klachten.

De therapie is bijvoorbeeld uiterst doeltreffend in geval van stress en klachten die daarmee samenhangen zoals slapeloosheid en hoofdpijn. Ook bij huidaandoeningen, rug- en nekklachten, luchtwegproblemen, drukke kinderen, reuma en spijsverteringsklachten kan het verlichting brengen.

Aromatherapie kan een goede aanvulling zijn op een reguliere behandeling maar is geen opzichzelfstaande therapie.