Chakra massage

In het fijn afgestemde energiesysteem van het menselijk lichaam bevinden zich meer dan 360 chakra’s van verschillende grootte. Ze zijn over het hele lichaam verspreid. De voornaamste energiecentra lopen langs de wervelkolom, vanaf de stuit omhoog tot boven op het hoofd.

Ieder chakra correspondeert met een ander deel van het fysieke lichaam. De traditionele leer heeft het over 7 Hoofdchakra’s. Ik benoem ze van onder naar boven (er zijn echter ook andere indelingen bekend) met heel in het kort hun specifieke eigenschap/werkingsgebied:

  1. Stuit-chakra: belangrijk voor ons ‘aarden’ en is de basis voor het innerlijke gevoel van zekerheid, veiligheid. vertrouwen en welslagen. Gericht op het “Ik”.

  2. Sacraal-chakra: centrum van gewaarwording en gevoel, emotie en lust, intimiteit en verbondenheid, beweging en verandering met als gevolg bewustwording; kortom, gericht op omgaan met de Ander.

  3. Zonnevlecht-chakra: dit krachtcentrum geeft je energie om grenzen aan te geven, je eigen kracht te ontwikkelen, dingen te doen en op te komen voor jezelf.

  4. Hart-chakra: verbindt de onderste 3 chakra’s met de bovenste 3. Is het centrum onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de ander, ook van vrede, en het hart bewaart datgene waarnaar je ziel diep van binnen smacht, m.a.w. je ware wensen, diepste dromen, hoop en vrees.

  5. Keel-chakra: het centrum van communicatie zowel met de ander als met jezelf. Het geeft je de kracht om openlijk en zonder vrees je sterke en zwakke punten bloot te leggen, om je gevoelens, gedachten en innerlijke inzichten te uiten maar ook om te zwijgen als dat nodig is. Is ook het centrum van creativiteit.

  6. 3e Oog-chakra: is belangrijk voor het ontwikkelen van het geestelijke leven en is de zetel van je intuïtie. Het is het centrum van inzicht, verbeelding, dromen, visioenen, creatief en geïnspireerd denken.

  7. Kruin-chakra: is de sleutel tot de verbinding tussen de mens met het zuivere universum, m.a.w. de sleutel tot kennismaking met de oneindige eenheid die alle dingen met elkaar verbindt. Je kunt middels meditatie zonder angst en met volledig vertrouwen, toegang vinden tot jouw innerlijke wereld van onvoorwaardelijke vrijheid, dromen, fantasieën, ideeën en wijsheid. Je neemt steeds bewuster ten volle de verantwoordelijkheid voor je leven.

Het moge duidelijk zijn dat alle chakra’s een belangrijke rol spelen in ons functioneren als mens! Bij een blokkade of verstoring van één of meer chakra’s ben je soms wat uit evenwicht.

Met de Chakra-massage wordt er veel aandacht besteed aan het weer in balans brengen van deze ‘Wielen van Energie’ en hun onderlinge verbondenheid en het zorgt ervoor dat je weer in contact staat met zowel hemel als aarde.

Er wordt zowel fysiek als energetisch gemasseerd via de voeten of op de rug en is daarmee zeer toegankelijk. De toegepaste druk wordt volledig aangepast aan jou als persoon. Een diepe ontspanning wordt bereikt en de harmonie en energie hersteld. Een echte aanrader!