Voetreflexmassage

Omdat VoetreflexPlus-therapie wat meer tijd nodig heeft om effect te resulteren bij langdurige klachten, raad ik u aan om een aaneengesloten reeks van 5 behandelingen met steeds een tussenpoos van 1 á 2 weken te ondergaan. Tijdens dit traject krijgt u steeds alle informatie van mij en gaat alles in overleg met u. Garanties over effecten kunnen echter nooit worden afgegeven. Ik ben overigens Massage bij Kanker-specialist en Oncoreflex behoort nu ook tot de mogelijkheden!

1e consult: Wij starten met een uitgebreide intake en BioWellmeting waarbij vragen over o.a. leefstijl, voeding, klachtomschrijving en medische geschiedenis worden gesteld. Ik maak dan ook met uw toestemming eventueel een foto van uw voeten en onderbenen, als mede een foto van uw tong: volgens de Chinese gezondheidsleer kan het uiterlijk van de tong al veel vertellen over uw gezondheid. Ook uw huisarts vraagt u om deze reden vaak om even ‘Aa’ te zeggen!

Uiteraard wordt uw privacy zoals altijd door mij gewaarborgd. Na afloop van het intakegesprek krijgt u een voetreflex-ontspanningsmassage.

Vóór het 2e consult heb ik alvast een analyse gemaakt van de in het 1e consult verkregen gegevens.

2e consult: Nu geef ik een analytische voetreflexzonemassage waarbij de pijnlijke/gevoelige punten als mede speciale kenmerken op de voet zullen worden ingetekend in een tekening van de voet. Dit dient dan ter bevestiging en/of aanvulling op de analyse. Ik vraag u om een cijfer tussen 0-10 dat de ernst van uw klachten weergeeft, ik vertel u wat ik vind en wat mijn plan en advies is. Het kan zijn dat ik u een aanpassing in voedings- en of levensstijl aanraad om een zo maximaal mogelijk effect te bereiken. Neuroreflextherapie kan hierbij ook worden gebruikt (zie verderop).

3e en 4e consult: u krijgt een op uw klachten gerichte voet/been/hand/arm Reflexzone-massage in combinatie met een Energetische Meridiaan-massage. Voorafgaand zal ik u steeds vragen naar de effecten van de vorige massage, of u de gegeven adviezen heeft kunnen opvolgen en u om een cijfer vragen tussen 0-10 dat de ernst van de klachten op dit moment weergeeft. Eventueel passen wij het plan/traject aan.

5e consult: ik kijk samen met u naar de resultaten en effecten van het behandelingstraject. Ik zal de gevoelige punten op uw voeten die ik vond tijdens het 2e consult, opnieuw visiteren. Ook kijk ik naar uw tong om te zien of er dingen veranderd zijn. Het kan zijn dat we nu klaar zijn, maar het kan ook zijn dat er toch nog meer behandelingen nodig zijn. Ik sluit af met een voetreflexmassage naar keuze.

Bij zeer hardnekkige en langdurige klachten kan ik ook kiezen voor een Neuro-Voetreflexmassage. Dat is wel heel iets anders. Op uw voet zitten reflexzones die overeenkomen met bepaalde delen van uw lichaam. Het is zeer waarschijnlijk dat het pijnlijke punt in uw lichaam ook resulteert in een (overeenkomstig de reflexzone) pijnlijk punt op uw voet.

Ik zal dat pijnlijke punt op uw voet net zo lang vasthouden totdat u het niet meer voelt. Dit kan tot verbluffende en snelle resultaten leiden, dat wil zeggen vermindering of zelf het verdwijnen van uw klacht! Uiteraard kan ik geen garanties geven maar ik heb hier al een aantal mensen goed mee kunnen helpen.