Wie ben ik

Mijn naam is Patricia Grasman. Ik ben geboren in 1965 en woon samen met Ronald in Beverwijk. Ik heb een zoon, mijn partner Ronald heeft twee dochters en samen vormen wij een fijn gezin. Onze volwassen kinderen zijn inmiddels het huis uit en gaan nu hun eigen weg.

Sinds de start van de Corona-crisis in 2020 was mijn praktijk BodyCare Sportmassage tot 2 keer toe als gevolg van de RIVM-richtlijnen voor contactberoepen tot 3 maart 2021 gesloten. Dat gaf mij veel tijd om na te denken over de toekomst. Hoe nu verder? Ik besloot om mij bij te scholen als Vitaliteits-Coach.

Nu ben ik van oorsprong en sinds 2006 NGS-gediplomeerd Sportzorgmasseur. Zodoende ben ik aangesloten bij de SCAS - Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.

Omdat ik uit het masseren zoveel voldoening haalde ben ik doorgegaan met vele andere, en erkende opleidingen, bijvoorbeeld Easy Taping, Triggerpoint-therapie, Blessurepreventie, Manuele Lymfedrainage en Dorn-therapie. In 2018 heb ik het diploma Massage bij Kanker gehaald.

Omdat de westerse aanpak voor mij niet meer genoeg bleek, verdiepte ik mij daarnaast in de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM). Hierbij komt het energetische aspect veel meer aan de orde. Ik studeerde bijvoorbeeld Voetreflexologie, Ooracupunctuur, Chakramassage en Shiatsu.

Ook vond ik dat als ik mijn cliënten beter advies wilde geven over gezondheid, de sterke samenhang met gezonde voeding, bewegen en de juiste werkhouding niet onderbelicht mochten blijven. Daarom deed ik diverse opleidingen in de richting van Orthomoleculaire Voeding, waarbij mijn cliënt altijd centraal staat en een voedingsadvies op maat ontvangt. Soms raad ik dan een supplement aan. Ik wil echter niet op de stoel van een diëtist zitten dus voor speciale afvalprogramma’s verwijs ik u graag door. Ik geloof persoonlijk dat lichaamsgewicht niet bepalend is of je gezond bent maar meer of jouw lichaam je nog in staat stelt om alles te doen wat je wilt. Zo niet, dan gaan we er iets aan doen - binnen wat mogelijk is natuurlijk!

Tenslotte mag natuurlijk de gezondheid van Hart (Emotie en Gevoel) en Geest niet onbelicht blijven. Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed hoe belastend gebeurtenissen uit het verleden kunnen zijn en ik heb veel meegemaakt. Maar ik heb nooit opgegeven, veel geleerd en altijd hulp gezocht als dat nodig was, waardoor ik nu sterker en gezonder ben dan ooit. Dat gun ik u ook van harte!

Met ruim 15 jaar ervaring als massagetherapeut waarbij ik veel mensenkennis heb opgedaan, heb ik mij met name verdiept in Stress en Burn-Out en leerde bijvoorbeeld ook de basis met betrekking tot Familieopstellingen. Ook heb ik een erkende Coachingsopleiding bij Positive Touch gevolgd en de vervolgopleiding LichaamsgerichtCoachen. Ik volg nu nog online-trainingen op het gebied van Hypnose, NLP (Neurolinguistic Programming), de PMA-methode (Progressive Mental Alignement) en ik volg het Pad van de Sjamaan. Uitgeleerd ben ik nooit!

Het diploma Medische Basiskennis heb ik in 2020 gehaald. Hierbij hoort ook een stuk kennis over psychiatrische problemen. Ik ben echter geen afgestudeerd psychotherapeut of psycholoog. Indien ik dat nodig acht zal ik dan ook niet aarzelen om u door te verwijzen.

Hiermee denk ik een uitgebreide, brede basis te hebben om mensen goed te kunnen coachen en masseren en vanuit verschillende gezichtspunten een probleem te kunnen benaderen. Ik zou mijzelf graag willen omschrijven als een Holistische Coach en Massagetherapeut. Ik kijk immers naar Lichaam, Emotie, Energie, Levensstijl én Geest.


Voor welke zaken kunt u bij BioWell Vitality Coaching terecht?

BioWell Vitality-meting
Trainings- en/of bewegingsadviezen op maat
Voedingsadviezen (geen dieet!) op maat
Energetische massage (bijv. VoetreflexPlus);

Voor een meer fysiek of sportief gerichte massage kunt u ook terecht bij mijn praktijk BodyCare Sportmassage in Beverwijk.
Mentale coaching (Burn-out, stress-gerelateerde klachten, emotionele en/of energetische problemen)
Lichaamsgerichte coaching
On-line coaching
Kantooryoga en werkplek-adviezen
En tenslotte en aanvullend op de coaching, is ook een heerlijke ontspannende meditatie of massage mogelijk zoals Hypnomassage, Magneetmassage of Shiatsu-hoofdmassage, al dan niet in combinatie met Ademsessies, Muziek en Aromatherapie.
Daarnaast is ook een Natuurwandeling in combinatie met Meditatie of Coaching mogelijk. Waar, hoe lang en wanneer gaan uiteraard in overleg.


Waarom kiezen voor mij?

Iedereen is welkom of je nu oud bent of jong, al dan niet sportief, lichamelijk beperkt, fysiek gezond maar met een hardnekkige, emotionele, of bijvoorbeeld werk-gerelateerde klacht of gewoon omdat je behoefte hebt aan een diepergaand gesprek.

Inmiddels hebben meer dan 2000 cliënten mijn praktijk al gevonden, variërend van topsporter tot werknemer en soms zelfs kinderen (vanaf 7 jaar). Velen keren terug als dat weer nodig is zodat ze daarna weer snel beter in hun vel zitten en zelf verder kunnen - want dat is toch het doel.


Hoe ga ik te werk?

Eerst doen we een kennismakingsgesprek en een BioWell Vitality-meting. Ik bespreek met jou wat deze meting uitwijst en waar verbeteringen mogelijk zijn. Je ontvangt hiervan een kort verslag als je wilt. De intake is verplicht omdat het erg belangrijk is voor jou en mij te weten en te begrijpen hoe en op welke manier ik je het beste kan helpen.

Daarna volgt - indien gewenst en als ik tijdens de intake niets tegenkom waar ik niet mee aan de slag mag -bijvoorbeeld een meditatie of massage.

Ik werk graag en veel. Het kan zijn dat de door jou gewenste tijd en dag op korte termijn niet beschikbaar zijn. Ik hoop dat je begrijpt dat ik mijn werk met (com)passie doe en dat mensen daarom graag bij mij komen. Soms moet je dus even geduld hebben. Maar je zult ook ervaren dat ik je altijd de aandacht en tijd geef die je nodig hebt.

Heel graag heet ik je welkom in mijn praktijk BioWell Vitality Coaching!

Warme groet van Patricia Grasman

Patricia Grasman - BioWell Vitality Coaching